Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tähän olemme koonneet hallitukselta, jaostoilta tai koulutusohjaajilta usein kysyttyjä kysymyksiä:

Kysymys: Voiko lapsemme osallistua koulutuksiin koiramme kanssa?

Vastaus: Lapset ja nuoret ovat tervetulleita koulutuksiin koiran ohjaajana kun koira pysyy lapsen/nuoren hallinnassa ja hän pystyy kuuntelemaan ohjeita ja toimimaan niiden mukaisesti. Ryhmäkoulutuksissa meidän on huomioitava kaikki osallistujat ja siksi alle 12v. lapsen vanhemman on oltava aina paikalla ja varmistettava että koira pysyy lapsen hallinnassa. Lisäksi alle 18-vuotias on aina vanhemman vastuulla mukana koiraharrastuksissa (harjoituksissa ja kentän laidalla) ja harrastamiseen tulee olla huoltajan suostumus. Seura ei ole velvollinen korvaamaan koirille eikä ihmisille sattuneita vahinkoja. Huomaa että lasten ja nuorten harrastamista tuetaan HSKK:ssa - lue lisää HSKK junnutoiminnasta.


Kysymys: Saako juoksuisen nartun kanssa osallistua harjoituksiin? (Ja jos ei, niin saako rahat takaisin?)

Vastaus: Juoksuiset nartut voivat osallistua lähes kaikkiin harjoituksiin lajista ja harjoituspaikasta riippuen. Valitettavasti emme palauta kurssimaksua, jolla katetaan tilavuokra. Väliin jäävät kurssikerrat voi halutessaan myydä eteenpäin kurssin jonotuslistalla oleville tai esim. seuran Facebook-ryhmissä. Huomioithan tuolloin, että tuuraavan koirakon tulee täyttää kurssilla vaadittavat taidot ja mahdolliset muut ryhmässä treenaamisen ehdot (esim. agilityryhmissä lisenssi).


Kysymys: Milloin sairastaneen koiran kanssa voi osallistua harjoituksiin?

Vastaus: Mikäli koirasi sairastuu tarttuvaan tautiin (esim. vatsatauti, kennelyskä) tai sillä on loistartunnan oireita (esim. nenäpunkki, täit) koiraa ei saa tuoda harjoituksiin/tapahtumiin tai harjoitusalueen läheisyyteen ennen kuin se on täysin parantunut ja sen mahdollinen lääkitys on ohitse. Monikoiratalouksissa tämä pätee jokaiseen perheen koiraan, mikäli yksikin koira osoittaa tarttuvan taudin merkkejä. Oireetonkin koira voi toimia taudin levittäjänä. Taudeista ja muista koirasi terveyteen liittyvistä kysymyksistä voit olla yhteydessä omaan eläinlääkäriisi.

Tarttuvaan tautiin sairastuneen (tai tarttuvaa tautia epäiltäessä) koiran (ja saman talouden muiden koirien) tulee olla poissa harjoituksista/tapahtumista vähintään kaksi viikkoa oireiden päättymisen jälkeen. Lepo on tärkeää myös koiran tervehtymisen kannalta, jonka vuoksi treeneihin ei kannata kiirehtiä.

Mikäli koirasi on sairastunut tarttuvaan tautiin ja se on käynyt lähiaikoina harjoitusalueilla, olethan siitä yhteydessä omaan kouluttajaasi.
Muistathan tulla treeneihin vain rokotettujen koirien kanssa. Voimassa olevat rokotusmääräykset voit käydä lukemassa Suomen Kennelliiton sivuilta.

Valitettavasti emme palauta kurssimaksua lyhytaikaisesta sairastamisesta johtuen. Väliin jäävät kurssikerrat / harjoitusvuorot voi halutessaan myydä eteenpäin kurssin jonotuslistalla oleville tai esim. seuran Facebook-ryhmissä. Huomioithan tuolloin, että tuuraavan koirakon tulee täyttää kurssilla vaadittavat taidot ja mahdolliset muut ryhmässä treenaamisen ehdot (esim. agilityryhmissä lisenssi).


Kysymys: Minkä ikäinen pentu voi osallistua HSKK:n pentukursseille?

VastausPentukurssit sopivat 4kk täyttäneille koirille ja kurssille osallistuvilta koirilta vaaditaan Kennelliiton sääntöjen mukaan voimassa olevat rokotukset


Kysymys: Miten / Mistä saan jäsenkortin?

Vastaus: Jäsenrekisteristä, kun olet rekisteriin kirjautuneena: Klikkaa omaa nimeäsi yläpalkissa ja valitse valikosta "Luo jäsenkortti". Voit tulostaa tai tallentaa kortin lähetettäväksi sähköpostilla. 


Jäsenrekisteristä kysyttyä:

Kysymys: Mitä teen kun olen unohtanut salasanani?

Vastaus: Jäsenrekisterin kirjautumissivulla on "Salasana hukassa?" kohta josta voit klikata ja syöttää sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiisi ohjeet uuden salasanan luomisesta.


Kysymys: Mitä teen kun tunnuksen aktivointi linkki on vanhentunut?

Vastaus: Ole yhteydessä jäsensihteeriin, hän lähettää sinulle rekisteristä uuden linkin.


Kysymys: Mikä on ryhmien tarkoitus? Kuuluuko mihinkään ryhmään automaattisesti?

Vastaus: Jäsenrekisterin ryhmät ovat harrastajaryhmiä, joihin liittymisestä jäsen voi päättää itse. Ryhmien tarkoituksena on pystyä kohdentamaan tärkeät tiedotteet ja tapahtumat lajia harrastaville tai lajista kiinnostuneille. Ketään ei automaattisesti ole liitetty mihinkään ryhmään. Jotta ryhmät toimisivat jäsenien eduksi, olisi hyvä että jäsen liittyisi ainakin niihin ryhmiin joita lajeja HSKK:ssa harrastaa.


Kysymys: Mikä on jäsentiedoissa oleva Lisenssinumero?

Vastaus: Lisenssinumero on agilityharrastajien lisenssinumeroa varten.