Viikkoharjoittelu

Kesäkauden 2023 koulutukset pidetään alustavasti maanantai-illoissa touko- ja kesäkuussa., sekä heinäkuun tauon jälkeen elokuussa ja mahdollisesti syyskuussa. Pieni sade ei treenejä haittaa, mutta ukkosella tai rankkasateella ei treenata.  Harjoitukset pidetään Sveitsin koiraharrastusnurmella (kts. lisätiedot Harrastuspaikat-sivulta).

Koulutukset ovat HSKK:n jäsenille maksuttomia. Jäsenyys tulee todistaa kouluttajalle kysyttäessä esim. puhelimesta jäsenkorttia näyttämällä. (Jäsenkortin voit lähettää itsellesi jäsenrekisteristä sähköpostiisi. Klikkaa yläpalkista omaa nimeäsi ja valitse "Luo jäsenkortti".) 

Talvikaudella koulutukset ovat Hyvinkään eläinpalvelukeskuksen hallissa ja maksullisia. Koulutuksiin tulee ilmoittautua ennakkoon jäsenrekisterin kautta. Koulutukset on jaettu kahteen ryhmään tason mukaan: aloittelevat koirat harjoittelevat klo 19-20, ja osaavat koirat klo 20-21. Koulutukset ovat noin joka toinen maanantai. * Kevään 2023 koulutukset ovat täynnä. Irtopaikkoja voi ostaa HSKK:n jäsenten Facebook-ryhmästä (kun myynnissä) *

Kouluttaja Jenni Salmi koirineen.

Kouluttajana toimii Jenni Salmi, intohimoinen koiraharrastaja Nurmijärveltä. "Koirakokemusta on ehtinyt kertyä koko elämäni ajalta, vanhempani ovat kasvattaneet koiria ollessani lapsi ja ensimmäisen oman koiran sain jo ala-asteikäisenä. 

Matkan varrella rodut ja harrastukset ovat muuttuneet, ja lopulta omaksi roduksi on vakiintunut dobermanni. Tällä hetkellä arkeani vauhdittaa kaksi doberman urosta, joiden kanssa kierretään aktiivisesti näyttelyissä ympäri Eurooppaa ja harrastetaan PK-lajeja. Kasvatan dobermanneja pienimuotoisesti yhteistyössä ystäväni kanssa. Olen myös aiemmin toiminut aktiivisesti useita vuosia rotuyhdistyksessä, sekä pitänyt näyttelykoulutusta leireillä ja erilaisissa tilaisuuksissa - valitettavasti pienen lapsen äitinä aikatauluhaasteet ovat pakottaneet vähentämään tätä toimintaa. 

Koiranäyttelyitä olen kiertänyt aktiivisesti kymmenisen vuotta ja erilaiset rodut ovat tulleet tutuiksi myös handlerin roolissa. Ideologiani perustuu koiran ja esittäjän väliseen yhteistyöhön ja pyrin koulutuksissani panostamaan mahdollisimman paljon koiran omaan oivaltamiseen ja suoritusvarmuuteen. Koiran esiintyminen näyttelyissä innokkaana, ryhdikkäänä ja motivoituneena on tavoitteeni, johon löydämme keinoja yhdessä omistajan kanssa!"

Huomioitavaa näyttelytreeneissä (=jokainen joka osallistuu näyttelytreeneihin sitoutuu noudattamaan näitä ohjeita):

- Koulutukseen osallistuvien koirien tulee olla rokotettu SKL:n sääntöjen mukaisesti. Myös pennuilla tulee olla täysi rokotesuoja (tehosterokotteet annettu + 21pvä varoaika täynnä). Ethän tuo myöskään sairasta koiraa harjoituksiin.
- Käytä koirasi tarpeilla ennen koulutusta. Koiralla on tarve tehdä tarpeensa myös inhottavalla syksyn sateella ja talven paukkupakkasilla! Koulutuksiin osallistuminen on koiralle jännittävää tekemistä, joten huolehdithan siis että koiralla on mahdollisuus ulkoilla kunnolla ennen harjoituksen alkua ja sen jälkeen, ja korjaa aina koirasi jätökset roskikseen. 
- Ota muut huomioon niin koulutuksen aikana kuin koulutuksen ennen / jälkeen. Kaikille harjoittelijoille on suotava harjoittelurauha!
- Ohitathan siis aina muut koirat hallitusti, ja pyrit hillitsemään koirasi haukun. 
- Muistathan että koulutukset ovat sinun ja koirasi välistä yhteistä harrastamista, koulutus ei siis ole koirien leikkimistä varten. Koirien tulee olla kytkettynä kentällä/hallissa ja sen lähiympäristössä.
- Pukeudu sään mukaan - ja pue myös koirasi sään mukaan. (Hallissa on lämmitys.)
- Mikäli koirasi tekee tarpeensa hallin sisätiloissa, siivoa jäljet välittömästi hallin ohjeiden mukaisesti ja maksa pissasakko. Kysy kouluttajalta tarvittaessa neuvoa.
- Juoksuinen narttu voi osallistua harjoituksiin edellyttäen, että sillä käytätään juoksuhousuja. Huolehdithan kuitenkin että, juoksuinen narttu ei häiritse tarpeettomasti muiden treenejä ja on hyvä muistaa, että koirat ovat treeneissä ohjaajansa vastuulla.


Varusteita, joita tulee varata mukaan koulutuksiin

  • Kevyt, huomaamaton talutin ja panta rodun mukaan
  • Kuppi ja vettä koiralle sekä ohjaajalle, erityisesti kesäkuumalla
  • Makupaloja tai mieluisa lelu koiralle koiran motivoinnin ja tilanteeseen suhtautumisen mukaisesti
  • Ohjaajalle hyvät jalkineet ja aimo annos reipasta ja iloista mieltä!