Kaverikoiratoiminta

Kaverikoirakot vierailevat eri kohderyhmien luona ilahduttaakseen esim. vanhuksia, kehitysvammaisia ja lapsia koiramaisella tervehdyksellä. Kyse on täysin pyyteettömästä toiminnasta.
 
 kaverikoirat.jpgEnsimmäiset seuramme kaverikoira-koirakkomme ovat käyneet Kennelliiton Kaverikoira-kurssin. Kurssin puitteissa kaverikoirat myös testattiin. 
 
Koulutamme uusia koirakoita ajoittain mukaan toimintaan. Ennen vierailukäyntejä uudet koirat testataan ja koiran omistaja käy tutustumassa vierailulla ilman omaa koiraansa. Alkuun uusi koriakko saa mukaansa ryhmässä toimivan koiranohjaajan ilman omaa koiraansa tukihenkilöksi ja jos homma toimii pääsee koirakko mukaan toimintaan.

Kaverikoiran pitää olla vähintään 2-vuotias, luonteeltaan avoin ja kaikille ihmiselle ystävällinen. Sen pitää mennä tervehtimään vierasta ihmistä ilman houkuttelua. Se ei saa käyttäytyä arvaamattomasti missään tilanteessa.

Onnittelut! HSKK:n ahkeria ja ansioituneita kaverikoiria palkittiin Hyvinkään koiranäyttelyssä kun Kennelliitto myönsi kaverikoiramitalit kunniakirjoineen virallisessa palkitsemisseremoniassa. Kuvassa palkitut kaverikoirat (ja omistajat): Melu ja Eike (Tuija), Liinu (Minna), Hessu ja Hugo (Janne ja Heidi), Heta (Sirpa), Stacy (Seija) ja Krispi (Johanna).

Jos haluat mukaan Hyvinkään kaverikoiratoimintaan, ota yhteyttä kaverikoirajaokseen. Yhteystiedot löydät Hallitus ja jaostot -sivulta.

Kaverikoiratoiminnasta saat lisätietoja myös Kennelliiton sivuilta