Alkeiskurssi

Haku syksyn 2022 agilityn alkeisiin on päättynyt. Seuraava alkeiskurssi järjestetään touko-kesäkuussa 2022. 

Alkeiskurssi pidetään torstai-illoissa ajanjaksolla 2.9.-9.12.2021 klo 19-21 välillä Hyvinkään eläinpalvelukeskus oy:n hallissa (Lyijykatu 8, Hyvinkää) sekä etänä itsenäisesti toteutettavilla tehtävillä, joihin on kattavat ohjeistukset ja neuvonta Facebook-ryhmässä. Kurssi alkaa info- ja teoriaosuudella (etänä), ja jatkuu joka toinen viikko hallilla ja joka toinen viikko etänä. Hallissa käytännön harjoitteita tehdään kahdessa suorituspisteessä viikko-ohjelman mukaan (parittomilla viikoilla). Kurssi käsittää yhteensä 15 kertaa ja maksaa 159€. Kurssilla kouluttajina toimivat HSKK:n vapaaehtoiset koulutusohjaajat. Mukaan mahtuu maksimissaan 8-10 koirakkoa.

leirikuva3.jpg

Agilityn alkeiskurssin tavoitteena on tutustua lajiin ja koiran ohjaukseen, ja opetella lajissa tarvittavia taitoja. Koiralle opetetaan estehakuisuutta ja itsenäistä suoritusta leikillä ja nameilla palkaten. 

Kurssin lopuksi koirakko pystyy suorittamaan putkista hyppyesteistä koostuvan helpon radan. Kurssin käyneet voivat jatkaa kevätkaudella jatkokurssilla, jossa opetellaan kontaktiesteitä ja keppejä.

Alkeiskurssilla käytetään positiivisen vahvistamisen koulutusmenetelmiä. Voit hyödyntää myös naksutinkoulutusta ja tarjoamisen periaatetta, jossa koira opetetaan itse ajattelemaan mitä se voisi tehdä saadakseen palkkion.

Huomioitavaa

Alkeiskurssit on tarkoitettu ensisijaisesti koirakoille jotka eivät ole aiemmin harrastaneet agilityä. Koiralla tulee olla rokotukset kunnossa, ja sen tulee olla terve. Myös vähintään 6kk ikäisen pennun kanssa voi osallistua, sillä harjoitukset tehdään koiran iän mukaan.

Kurssille osallistuvan tulee olla HSKK:n jäsen laskutuksen mahdollistamiseksi. Alkeiskurssi ei sisällä velvoitetta osallistua talkoiluun, tai ostaa agilitylisenssiä.

Alkeiskurssilla koiran olisi hyvä osata luoksetulo, sekä olla kiinnostunut ohjaajan kanssa toimimisesta, myös muiden koirien ollessa näköetäisyydellä. Näitä asioita kannattaa treenata ennen alkeiskurssille osallistumista (mm. harjoitella kontaktin ottamista ohjaajaan häiriötilanteissa esim. kaupungilla tai muiden koirien läsnäollessa). Pennun ikä huomioidaan koiralta odotettavassa käytöksessä.

Huomaathan myös, että agility on koiralle raskas laji, joten koira ei saa olla ylipainoinen. Aikuisen koiran ollessa kyseessä, olisi hyvä, että koiran kanssa on liikuttu aktiivisesti ja monipuolisesti, jotta se ei rasitu liikaa kerran viikossa agilityä harrastaessaan.