Uuden pennun omistajalle

Kuinka alkuun ensimmäisen koiran tai pennun kanssa?

HSKK järjestää vuosittain pentu- ja arkitottelevaisuuskursseja, näyttelykoulutusta sekä agilityn, tokon ja rally-tokon lajikursseja. Pentukursseille ja tottelevaisuuskoulutuksiin voi tulla pikkupennun kanssa heti, kun sillä on rokotukset kunnossa. Ennen tottelevaisuuskoulutuksen lajikursseja on hyvä käydä hakemassa oppia perustaitoihin koiran iä
n huomioiden joko pentukursseilta tai arkitottelevaisuudesta. Myös näyttelykoulutukset ovat avoimia pennuille.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/hskk.kotisivukone.com/kuvat/kuvituskuvat/pentuu.jpg


Katso Suomen Kennelliiton rokotusmääräykset.

Ennen ryhmäkoulutukseen tuloa kannattaa jo pientä pentua totuttaa uusiin paikkoihin ja muiden koirien läsnäoloon. Tutustuminen kannattaa aloittaa pennun ehdoilla ensin etäämpää ja vähitellen lähempänä häiriöitä. Uudet positiiviset kokemukset ja mielikuvat ovat tärkeitä koiran kehitykselle. Pieni pentu ei usein jaksa keskittyä pitkiä aikoja, joten harjoituskerrat kannattaa pitää lyhyinä.

HSKK Agilityyn osallistuvan koiran alaikäraja on yksi vuosi, sillä koiran on annettava kasvaa täysiin mittoihinsa ennen täysipainoisen agilityharjoittelun aloittamista. Uudet harrastajat aloittavat agilityn harrastamisen alkeiskurssin kautta, jonka ajankohdasta ilmoitetaan erikseen. Ennen alkeiskurssia koiran kanssa kannattaa harjoitella yhteistyötä, leikkimistä, vapaanaoloa, paikallaan pysymistä, rauhoittumista ja muita perustaitoja, jotta varsinaisen agilityharjoittelun aloittaminen käy helpommin. Ennen alkeiskurssia ja myös uusille agilityn ryhmäpaikan hakijoille tehdään hallintatesti, jossa testataan näitä samoja asioita.

Lisätietoja kursseista ja ryhmistä pentu - ja lajisivuilla.