Mikä Hoopers?

Hoopers on vauhdikas laji jossa koira suorittaa rataa juosten vanteiden ja putkien läpi ja kiertää tynnyreitä ohjauksen mukaisesti. Radat ovat virtaavia ja koira Hoopersissa saa purkaa juoksemisen riemuaan turvallisella tavalla yhdessä ohjaajan kanssa. Lajissa koirakko edistyy usein nopeasti alkeista ratasuoritukseen.

Hoopers sopii hyvin vauhdikkaille koirille, yli 6kk ikäisille pennuille, agilitysta eläköityneille koirille sekä koirille, joille hyppääminen ja tiukat käännökset eivät ole suositeltavia rakenteeseen tai terveyteen liittyvistä syistä. Laji sopii kaikenikäisille ohjaajille eikä välttämättä vaadi ohjaajalta juoksemista. Perusasioiden, kuten istuminen, paikalla pysyminen ja luoksetulo, hallinta helpottaa harjoitusten sujuvuutta.


Kilpailut

Tervetuloa Hoopers-epiksiin Hyvinkäälle lauantaina 11.5.2024!

Paikka: HSKK:n aidattu hiekkakenttä, Pujottelutie 3, 05880 Hyvinkää

Klo 11:00 alkaen

Tuomarina SAGI:n virallinen hoopers-tuomari Tommi Raita-Aho

Hinta: koirakon ensimmäinen startti 7 e, seuraavat startit 5 e/startti

Ennakkoilmoittautuminen avataan viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa

Luokat:
  1. Möllirata, jolla vain hoopeja ja tynnyreitä. Radalla on ohjausalue harjoituksen vuoksi, mutta sen käyttöä ei huomioida arvostelussa - voit siis liikkua radalla koiran mukana. Koirakolla saa olla avustaja lähdössä
  2. 1. luokan rata, arvostellaan 1. luokan sääntöjen mukaisesti

Kaikki nollaradat palkitaan! Molemmissa luokissa jaetaan myös yksi kannustuspalkinto koirakon yhteistyön perusteella!

Koulutukset

Kuvaaja: Nora Renell, putkeenmenee.fi

Tällä hetkellä Hoopers-koulutuksia on tarjolla ryhmäkoulutuksina muutamien kuukauksien pätkissä. Harjoitukset tehdään koirakko-kohtaisesti, kaikentasoiset voivat siis osallistua ryhmiin. Myös pennut alkaen 6kk ovat tervetulleita mukaan!

Kesällä Hoopersia harrastetaan nurmikentällä ulkona, ja myös omatoiminen harjoittelu on mahdollista. Lokakuusta huhtikuulle harjoitukset ovat Hyvinkään eläinpalvelukeskuksen hallissa.

HSKK:n jäsen, ilmoittaudu Hoopersiin kirjautumalla Jäsenrekisteriin, auki olevat ilmoittautumiset ovat Tapahtumat -otsikon alla.

Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä jäseneksi ja ilmoittautua koulutuksiin sen jälkeen.

Voinko maksaa liikuntaedulla?

Meillä HSKK:ssa otetaan kyllä vastaan kaikkia liikuntaetuja, mutta tällä hetkellä vain agilityyn, sillä siihen niitä saa verottajan ohjeiden mukaan käyttää. Hoopers ei vielä ole virallinen laji, jonka vuoksi on todennäköistä ettei sen harjoitteluun voi vielä toistaiseksi liikuntaetua käyttää. Ilmoitamme jos tilanne muuttuu!