Pentukurssit

HSKK:n pentukurssit 

Hyvinkään Seudun Kennelkerho järjestää vapaaehtoisesti toimivien koulutusohjaajien vetämänä pentukursseja eritasoisille koirille ja ohjaajille. Seuran järjestämään pentukoulutukseen osallistua kaikki seuran jäsenet.

Talvikaudella halliolosuhteissa järjestettävästä koulutuksesta peritään maksu, jolla katetaan koulutuspaikasta ja mahdollisesta vierailevasta kouluttajasta aiheutuvat kustannukset. Myös kesäkaudella järjestettävästä koulutuksesta peritään pieni maksu kulujen kattamiseksi.

Kurssimuotoisessa koulutuksessa poissaolosta on ilmoitettava koulutusohjaajalle ennen koulutustilaisuuden alkamista. Kaksi ilmoittamatonta poissaoloa johtaa koulutus- tai kurssipaikan menetykseen.


Harjoituspaikkana kesäkaudella touko-elokuussa Hyvinkään Sveitsin koirakenttä (Vinttikoiraradan viereinen nurmikenttä). 

Talvikaudella syys-huhtikuussa koulutukset pidetään sisähallissa (pääsääntöisesti Hyvinkään Eläinpalvelukeskuksen halli osoitteessa Lyijykatu 8). 

Ryhmäkoko kussakin ryhmässä on enintään 6 koirakkoa. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus on pääosin kurssimuotoista ja sisältää 3-8 koulutuskertaa. 

Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenrekisterin kautta, Tapahtumat -otsikon alta. (Jos salasana on hukassa, klikkaa "Salasana hukassa?" kohtaa). 

Pentukurssit sopivat 3kk täyttäneille koirille ja kurssille osallistuvilta koirilta vaaditaan Kennelliiton sääntöjen mukaan voimassa olevat rokotukset. 

Pentukurssin hinta määräytyy kustannusten mukaan ja ilmoitetaan kurssitiedoissa, kun tiedot julkaistaan ennen ilmoittautumisen alkua. Kurssimaksu maksetaan laskulla ennen kurssin alkamista. Maksu toimii kurssipaikan vahvistamisena, eikä sitä palauteta.

Huom Pentukurssit on tarkoitettu ensisijaisesti vain HSKK jäsenille. Jäseneksi voi liittyä täyttämällä sähköisen jäsenanomuksen.

Lisätietoja kursseista Ryhmäkuvaukset ja Kurssit ja ilmoittautuminen osioista.

Pentukursseja koskevat tiedustelut jaoston sähköpostiosoitteeseen hskk.pentu at gmail.com


Yleisiä ohjeita pentukursseille osallistujille:

  • Toisille koirille tai ihmisille selvästi vihainen koira ei voi osallistua harjoituksiin.
  • Pentukurssien ulkokentällä järjestettävät kerrat siirtyvät eteenpäin, jos sää estää harjoitukset (pakkasraja -10 astetta).
  • Vesisade ei pääsääntöisesti estä harjoituksia.
  • Koulutustilaisuudet eivät ole koiran leikkimistä varten, leikkimisen pitää tapahtua joko koulutusta ennen tai sen jälkeen, häiritsemättä muita koirakkoja.
  • Paikat on pidettävä siistinä eli jokainen siivoaa koiriensa jätökset ym. roskat! Varaa tarpeeksi pusseja mukaan ja käytä koirasi tarpeilla ennen kentälle tuloa.
  • Ota mukaan paljon pieniksi pilkottuja makupaloja ja/tai lelu, joilla voit palkita koirasi oikeasta suorituksesta.
  • Sairaan koiran kanssa ei voi osallistua koulutukseen.
  • Käytä tavallista hihnaa, ei flexiä.