Agilitykentän käyttösäännöt

Agilitykenttä (os. Pujottelutie 3, 05880 Hyvinkää) on tarkoitettu Hyvinkään Seudun Kennelkerhon jäsenille agilityn harjoitteluun. Kentän käyttäjillä on oltava voimassa oleva lisenssi (vähintään C-lisenssi). Muusta toiminnasta kentällä tulee aina sopia erikseen agilityvastaavien kanssa.

Kaikki HSKK:n agilityryhmissä kesäkaudella treenaavat koirakot ovat oikeutettuja vapaakäyttökorttiin kesäkentälle. Kenttä on käytössä toukokuun alusta syyskuun loppuun (tai niin kauan kuin kelejä riittää). Vapaakäyttökortti eli oikeus omatoimiharjoitteluun aikoina jolloin kenttä on vapaana treeniryhmien harjoittelulta ja tapahtumilta on myös mahdollista ostaa erikseen ilman ryhmäpaikkaa. Kortteja myönnetään vain HSKK:n jäsenille ja ensisijaisesti HSKK:n lisenssin omaaville, hintaan 40€/kesäkausi. Kortin lunastaville kuuluu talkoovelvoite (4h) ja heidän on sitouduttava kentän käyttösääntöihin. 

Vapaakäyttökortista voit kysellä lisätietoja sähköpostitse hskk.agility at gmail.com. Agilityjaosto pidättää oikeuden muutoksiin vapaakortin käytössä.

Kaikilla seuramme koulutusohjaajina toimivilla ja agilityjaoston jäsenillä on oikeus tarkastaa kentällä harjoittelevilta yhdistyksen jäsenyys tai voimassaoleva harjoitteluoikeus. Agilityvastaavilla on oikeus evätä kentän käyttöoikeus jäseneltä joka toimii alla olevien sääntöjen tai muuten hyvien treenitapojen vastaisesti. 

Agilitykentällä ja sen läheisyydessä tulee noudattaa seuraavia sääntöjä:


Yleiset säännöt:

1. Siivoa aina omat ja koirasi jäljet. Älä anna koirasi tehdä tarpeitaan parkkipaikalle tai kentälle. Mikäli koirasi tekee tarpeensa kentälle tai sen läheisyyteen, tulee sinun siivota ne välittömästi. Mikäli koirasi merkkaa esteitä, tulee sinun putsata este niille tarkoitetuilla välineillä viipymättä. (Kts. esteiden siivousohje ja siivousvälineet löytyvät pikkukontista)

3. Koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa. Kaikille kentällä harjoitteleville tulee antaa harjoittelurauha. Ethän siis häiritse suorittavia koirakoita, vaan pysyttelet riittävän etäisyyden päässä odottamassa omaa vuoroasi. Koiria ei saa kytkeä kiinni kenttää rajaavaan aitaan. Parkkipaikan ympärillä olevia puita voi tarvittaessa käyttää koirien kytkemiseen. Pikkukontista löytyy myös metallihäkkejä joita voi lainata.

3. Kaikkien kentälle tulevien koirien tulee olla Kennelliiton ohjeiden mukaisesti rokotettuja. Rokotussäädökset voit tarkistaa Kennelliiton sivuilta. Tartuntatautia sairastavaa koiraa ei saa tuoda kentälle tai sen välittömään läheisyyteen, lisäksi on noudatettava suositeltuja karenssiaikoja. Voit lukea lisää Usein kysytyistä kysymyksistä.

4. Juoksuisen nartun kanssa treenaaminen on sallittua, kunhan koiralla pidetään kentällä juoksupöksyt jalassa. Tällöin koira tulee kentälle vain omalla suoritusvuorollaan ja odotusajan viettää autossa. Otathan muut koirakot huomioon treenatessasi juoksunartun kanssa. Joissakin treeniryhmissä (esim. alkeiskurssi) voi olla rajoituksia juoksunartun kanssa treenaamisessa. Virallisiin agilitykisoihin juoksuinen narttu voi osallistua Agilityliiton sääntöjen mukaisesti.

5. Treenin jälkeen kontissa säilytettävät esteet tulee palauttaa niille varatuille paikoille siististi ja esteitä
kunnioittaen. Kontissa on ohjeet mihin mikäkin este kuuluu. Ulkona säilytettävät esteet voi jättää ulos paikoilleen siten, että ne ovat suoritettavissa ja kontaktit ovat kisakorkeudessa. Mikäli esteitä tai tarvikkeita menee rikki, tulee asiasta ilmoittaa viipymättä agilityjaostolle!

6. Jokainen harjoittelee omalla vastuullaan. Koiran haltija vastaa harjoittelun turvallisuudesta, sekä koiran mahdollisista kentälle tai muille kentän käyttäjille aiheutuneista vahingoista. Lasten treenatessa koira on aina vanhemman vastuulla. Vanhemman tulee varmistua ettei vaaratilanteita pääse syntymään. Mikäli lapsi rikkoo esteen on vanhempi korvausvelvollinen. 


Omatoimitreenaajien säännöt

1. Kun tulet kentälle, tarkista että kaikki paikat ovat kunnossa. Mikäli kentällä on tehty ilkivaltaa, ilmoita siitä viipymättä agilityjaoston sähköpostiosoitteeseen tai soita hallituksen jäsenelle.

2. Osa esteistä säilytetään ulkona, ja ne voi jättää paikoilleen treenin jälkeen. Kaikki ulkona olevat putket tulee jättää siten, että niissä on painot päällä ja ne ovat suoritettavissa, tai kentän sivulla putken päät maata vasten. Myös kontaktiesteet tulee jättää siten, että ne ovat suoritettavissa ja kisakorkeudessa. Kontissa säilytettävät esteet tulee palauttaa takaisin konttiin treenin jälkeen. Esteitä tulee kohdella varoen ja niiden rikkoutumisesta tulee ilmoittaa viipymättä agilityjaoston sähköpostiin. Rikkinäinen este on turvallisuusriski, joten laitathan sen sivuun ja merkitset tarpeeksi selvästi kyseisen esteen. Kontissa on valmiita kylttejä merkkaukseen.

3. Kentällä saavat itsenäisesti harjoitella vain vapaakäyttöoikeuden omaavat henkilöt: agilityn viikkoryhmissä treenaavat, koulutusohjaajat ja vapaakäyttökortin itselleen erikseen ostaneet agilityharrastajat. Kortin omaavat voivat treenata kentällä myös kaverin kanssa jolla ei ole vapaakäyttökorttia. Kaverimaksu on 10€ ja se tulee maksaa kerhon tilille FI97 4260 0010 3599 06 viitteellä 300020191. Kaverin kanssa treenaamisesta tulee myös aina ilmoittaa spostitse hskk.agility at gmail.com. Oman valmentajan tai palkkausavun, joka ei treenaa koiran kanssa, saa ottaa omalle vapaakäyttökorttikerralle mukaan maksutta.

4. Viimeisenä kentältä lähtevän henkilön tulee huolehtia että kenttä on siistissä kunnossa ja kaikki esteet ovat niille kuuluvilla paikoilla. Konttien ovet sekä portin ja puomin tulee olla huolellisesti lukittu.

Vinkkejä omatoimitreenaamiseen

Alle on listattuna yleisiä ohjeita omatoimitreenaajille. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä kysy lisää koulutusohjaajaltasi tai ota yhteyttä agilityvastaaviin hskk.agility at gmail.com. 

Ajanvaraus

Kentälle saa mennä vain voimassaolevalla varauksella joka näkyy ajanvarausjärjestelmässä. Linkin varausjärjestelmään löydät sähköpostistasi & HSKK:n agilitytreenikauppa -ryhmästä. Käytä kenttävuoroa varatessasi aina koko nimeäsi. Vuoroja voi varata maksimissaan kahden viikon päähän, ja kerrallaan järjestelmässä voi olla sisällä kaksi varausta. Yksi varaus on puolen tunnin tai tunnin mittainen.

Suunnittelethan treenisi etukäteen ja varaat käyttöösi vain ajan, jonka tarvitset. Jos et pääsekkään paikalle muistathan myös peruuttaa varauksesi.

Agilityjaostolla on oikeus perua vapaakorttilaisen varaus, jos tuolle ajalle on tulossa muu varaus (esim. ylimääräinen treeniryhmä tai kentän huolto). Tällöin varauksen perumisesta ilmoitetaan hyvissä ajoin sähköpostitse.

Ajopuomi / portti

Ajopuomi ja portti kentälle on lukittuna harjoitteluryhmien ulkopuolisena aikana (öisin, päivisin ja viikonloppuisin kun kentällä ei ole tapahtumia). Jokainen kentän käyttäjä on vastuussa alueen lukitsemisesta. Periaate on: Jos avaat lukon, huolehdit että se tulee myös lukittua joko sinun tai jonkun muun henkilön toimesta.

Omatoimitreeneihin saapuessa suosittelemme vahvasti ajopuomin sulkemista heti pysäköinnin jälkeen, jottei alueelle pääse vahingossa pysäköimään muita kuin koiraharrastajia. Lukitsethan myös portin kentälle aina kun poistut parkkipaikkaa kauemmaksi ts. lämmittely/jäähdyttelylenkkien ajaksi. 

HUOM! Portin lukko ei lukkokorvan asennosta johtuen pääse roikkumaan kuten normaali lukko, joten jätä lähtiessäsi portin lukko aina ns "naama alaspäin" (etupuolen nappi alaspäin), ja varmista, että lukon päällä oleva musta kuminen sääsuoja on paikallaan eikä repsota. Näin vesi ei pääse lukkoon sisälle.

Siisteys

Kentän siisteys on kaikkien meidän yhteisellä vastuulla! Jos huomaat kentällä esim. oksia, isoja kiviä, epätasaisuuksia tai muita epäkohtia käytäthän pari minuuttia treeniajastasi korjataksesi huomaamasi puutteet.

Kontit

Kaikilla omatoimitreenaajilla on ajopuomin ja kentän portin lisäksi pääsy pikkukonttiin. Pikkukontissa säilytetään harjoittelun lisävälineitä (mm. boxia 2on2off harjoitteluun, 2x2 keppejä, ohjureita, palkkausmattoa namimaatin alle, pikkunumerokylttejä) sekä erikoishyppyesteitä (muuri, pituus, kehyksetön rengas). Kontissa on omat paikkansa myös irtorimoille.

Siivousvälineet löytyvät pikkukontin hyllyltä (muovilaatikoista). Samoin avain bajamajoihin. Ohjeita esteiden oikeaoppiseen ja turvalliseen käyttöön löydät kontin seiniltä. Apua voi aina kysyä myös omalta koulutusohjaajalta tai agilitytreenikauppa -ryhmässä.

Vain koulutusohjaajilla ja agilityjaostolaisilla on avain isoon (vaaleansiniseen) konttiin. Isossa kontissa säilytetään mm. kisakeppejä ja osaa siivekkeistä.