Nosework

Tervetuloa nosework harrastuksen pariin!

Nosework kehitettiin Yhdysvalloissa vuonna 2008. Laji kehitettiin alun perin rescuekoirille itseluottamusta kasvattavana tekemisenä, mutta levisi pian muidenkin koiraharrastajien lajiksi. Noseworkissa koira opetetaan tunnistamaan ja ilmaisemaan kolme erilaista kohdehajua sekä niiden yhdistelmiä. Etsittävät hajut ovat eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli.

Nenätyöskentely on koiralle ominaista ja mieluisaa. Kohdehajujen etsiminen vaatii koiralta nenänkäytön lisäksi aivotyöskentelyä. Noseworkin suosio on kasvanut nopeasti ja laji on levinnyt moneen maahan.

Nosework on Kennelliiton virallinen koemuoto. (Lähde: Kennelliitto)


Noseworkissä järjestetään koulutusta kurssimuotoisest, ja edistyneemmille vakiryhmissä. HSKK:n jäsenet ilmoittautuvat koulutuksiin kirjautumalla JäsenrekisteriinAvoimet koulutukset ovat Tapahtumat -otsikon alla. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä jäseneksi.

Noseworkin alkeet ja jatkoryhmä keväällä 2024 / ilmoittautuminen meneillään

Harjoitukset pidetään Hyvinkään eläinpalvelukeskuksen hallissa (Tinakatu 10, 05800 Hyvinkää). Kouluttajana toimii Minna Rosendahl.

Alkeiskurssi on tarkoitettu ensimmäistä kertaa hajuerotteluun tutustuville. Kurssilla tutustutaan noseworkiin, ja käydään läpi hajun etsimisen opettamista koiralle. Jatkokurssilla treenataan hajun etsimistä ja ilmaisua, kurssi on tarkoitettu jo aiemmin hajuerotteluun tutustuneille tai Nosework alkeiskurssin käyneille.  Jatkokurssilla koirat harjoittelevat yksitellen erilaisia etsintöjä tehden.

Ilmoittautuminen on avoinna jäsenrekisterissä, tervetuloa mukaan ryhmiin!


Noseworkin 3xtreenit / ilmoittautuminen päättynyt

Nosework edistyneet-ryhmä / ilmoittautuminen päättynyt