Ryhmäkuvaukset

Kuvateksti

Pentu 1-kurssi

Pentu 1 -kurssi on tarkoitettu noin 5-10 kk vanhoille pennuille, mutta myös vanhemmille koirille, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet mihinkään ohjattuun koulutukseen. Kurssin tavoitteena on opettaa ohjaajille pennun koulutuksen perusteet niin, että omatoiminen koulutus kotona onnistuu. Kurssin aikana pentu oppii yhteiskuntakelpoisen koiran käyttäytymisen alkeet.

Kurssi sisältää 3-8 harjoituskertaa (yksittäinen harjoituskerta 30-60 minuuttia kurssin tiedoista riippuen). Teoriaosuudessa / ennakkomateriaalina / kurssin alussa käsitellään kurssin tavoitteet, toteutus sekä kouluttamisen perusteet. Kurssin koulutusohjaaja lähettää kurssikuvauksen osallistujille ennakkoon sähköpostilla.


Pentu 2-kurssi

Pentu 2 -kurssi on tarkoitettu pentu 1 -kurssin käyneille koirille tai koirille, jotka osaavat pentu 1 -kurssin asiat. Kurssi sisältää 3-8 harjoituskertaa. Yksittäinen harjoituskerta kestää n. 30-60 minuuttia kurssitiedoista riippuen. 

Kurssin tavoitteena on vahvistaa pentu 1 -kurssilla opittuja taitoja sekä opettaa uusina asioina koiran hallintaa vaativammissa tilanteissa. Kurssin ohjelma kehittää valmiuksia jatkaa tottelevaisuuskoulutusta Arki-tottelevaisuus alottelevien tai ALO-kilparyhmässä.

Huom. Jos et ole käynyt kerhomme pentu 1 -kurssia, tulisi koirasi pentu 2 -kurssille osallistuakseen pystyä toimimaan ryhmässä muiden koirien kanssa ja osata tokoliikkeiden alkeet, kuten lyhyt paikallaolo, istu- ja maahan- käskyt, seuraamisen alkeet, luoksetulo ja perusasento. Apuja saa tarvittaessa vielä käyttää, tärkeintä on, että koiralla on jonkinlainen käsitys liikkeen suorittamisesta. Niille, jotka eivät ole käyneet kerhomme pentu 1 -kurssia, järjestetään ennen ensimmäisen tunnin alkua tasokoe jossa katsotaan, että yllä mainitut asiat ovat riittävästi hallussa.