Alkeiskurssi

Seuraava agilityn alkeiskurssi järjestetään näillä näkymin kesällä 2019.

leirikuva3.jpgKeväällä 2018 pidettiin agilityn tutustumispäivä, ja alkeiskurssille osallistujat valittiin tutustumispäivässä suoritettujen rastien perusteella. Rasteilla arvioitiin mm. koirakon yhteistyötä ja koiran hallittavuutta sekä suhtautumista muihin koiriin. Rasteilla sai palkata koiraa namein ja leluin sekä kehua ja kannustaa. Tärkeintä oli koirakon iloinen yhdessätekeminen ja tekemisen meininki.

Alkeiskurssilla koiran olisi hyvä osata paikallaolo sekä luoksetulo. Näitä asioita kannattaa treenata ennen alkeiskurssille osallistumista. Kurssille osallistuvan koiran tulee olla ohjaajan hallinnassa eikä se saa olla muille koirille tai ihmisille aggressiivinen. Lisäksi koiran tulee olla terve, eikä se saa olla ylipainoinen. Koiran tulee olla vuoden iässä osallistuakseen kurssille. Kurssille valitaan koiria, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet agilityä. Muut voivat hakea suoraan agilityn viikkoryhmiin.

Agilityn alkeiskurssi toteutetaan viikottaisina harjoituksina toukokuun alusta kesäkuun loppuun. Alkeiskurssin hinta on 80e ja se sisältää 8 kertaa. Alkeiskurssi on vain yhdistyksen jäsenille.