Alkeiskurssi

HSKK:n Agilityn alkeet -kurssi alkaa maaliskuussa. Lisätietoja tulossa piakkoin! 

leirikuva3.jpg

Huomioitavaa

Alkeiskurssit on tarkoitettu ensisijaisesti koirakoille jotka eivät ole aiemmin harrastaneet agilityä. Koiralla tulee olla rokotukset kunnossa, ja sen tulee olla terve. Myös pennun kanssa voi osallistua, sillä harjoitukset tehdään koiran iän mukaan.

Kurssille osallistuvan tulee olla HSKK:n jäsen laskutuksen mahdollistamiseksi. Alkeiskurssi ei sisällä velvoitetta osallistua talkoiluun, tai ostaa agilitylisenssiä.

Agilityn alkeet 1 kurssin tavoitteena on tutustua lajiin ja koiran ohjaukseen agilityradalla joka koostuu putkista ja hyppyesteistä. 

Agilityn alkeet 2 kurssin tavoitteena on vahvistaa koirakon osaamista jo tutuilla alueilla (aita-hyppyeste, putki ja perusohjaukset) sekä tutustua hyppyesteistä renkaaseen, muuriin ja pituuteen sekä umpitunneliin eli pussiin ja pujottelukeppeihin. Ohjauksista opettelemme ohjaus puolen vaihtoja valssin, sokean käännöksen (persjättö) ja takaaleikkauksen avulla.

Kursseilla koiralle opetetaan estehakuisuutta ja itsenäistä suoritusta leikillä ja nameilla palkaten. Kurssilla hyödynnetään myös naksutin koulutusta ja tarjoamisen periaatetta, jossa koira opetetaan itse ajattelemaan mitä se voisi tehdä saadakseen palkkion.  

Alkeiskurssilla koiran olisi hyvä osata paikallaolo sekä luoksetulo. Näitä asioita kannattaa treenata ennen alkeiskurssille osallistumista.  Lisäksi koiran tulee olla ohjaajan hallinnassa, ja ennen kurssia on hyvä harjoitella kontaktin ottamista ohjaajaan häiriötilanteissa, eli esim. kaupungilla tai muiden koirien läsnäollessa. Pennun ikä huomioidaan koiralta odotettavassa käytöksessä.

Huomaathan myös että agility on koiralle raskas laji, joten koira ei saa olla ylipainoinen. Aikuisen koiran ollessa kyseessä, olisi hyvä että koiran kanssa on liikuttu aktiivisesti ja monipuolisesti, jotta se ei rasitu liikaa kerran viikossa agilityä harrastaessaan.