Alkeiskurssi

Seuraavan alkeiskurssi on suunnitteilla syksyyn 2021.

leirikuva3.jpg

Agilityn alkeiskurssin tavoitteena on tutustua lajiin ja koiran ohjaukseen agilityradalla ja opetella lajissa tarvittavia taitoja. Koiralle opetetaan estehakuisuutta ja itsenäistä suoritusta leikillä ja nameilla palkaten. Kurssi alkaa info- ja teoriaosuudella, ja jatkuu käytännön harjoitteilla joita tehdään yhdessä tai kahdessa suorituspisteessä viikko-ohjelman mukaan. Kurssiin sisältyvät myös vapaaehtoiset, lajiatukevat kotitehtävät. Kurssilla kouluttajina toimivat HSKK:n vapaaehtoiset koulutusohjaajat. Kurssin viestintäkanavana toimii oma Facebook -ryhmä, jossa mm. tuetaan kotitehtävien teossa.

Huomioitavaa

Alkeiskurssit on tarkoitettu ensisijaisesti koirakoille jotka eivät ole aiemmin harrastaneet agilityä. Koiralla tulee olla rokotukset kunnossa, ja sen tulee olla terve. Myös pennun kanssa voi osallistua, sillä harjoitukset tehdään koiran iän mukaan.

Kurssille osallistuvan tulee olla HSKK:n jäsen laskutuksen mahdollistamiseksi. Alkeiskurssi ei sisällä velvoitetta osallistua talkoiluun, tai ostaa agilitylisenssiä.

Alkeiskurssilla koiran olisi hyvä osata luoksetulo, sekä olla kiinnostunut ohjaajan kanssa toimimisesta, myös muiden koirien ollessa näköetäisyydellä. Näitä asioita kannattaa treenata ennen alkeiskurssille osallistumista (mm. harjoitella kontaktin ottamista ohjaajaan häiriötilanteissa esim. kaupungilla tai muiden koirien läsnäollessa). Pennun ikä huomioidaan koiralta odotettavassa käytöksessä.

Huomaathan myös, että agility on koiralle raskas laji, joten koira ei saa olla ylipainoinen. Aikuisen koiran ollessa kyseessä, olisi hyvä, että koiran kanssa on liikuttu aktiivisesti ja monipuolisesti, jotta se ei rasitu liikaa kerran viikossa agilityä harrastaessaan.