Alkeiskurssi

HSKK:n Agilityn alkeet 1 -kurssi alkaa 12.9.2019. Haku kurssille on päättynyt. Kurssi sijoittuu torstai-iltoihin ja pidetään Hyvinkään eläinpalvelukeskus oy:n lämpimässä hallissa Hyvinkään Sahanmäessä. Kurssi alkaa info- ja teoriaosuudella, ja jatkuu käytännön harjoitteilla joita tehdään kahdessa suorituspisteessä. Kurssi käsittää yhteensä 8 kertaa ja maksaa 140€. Kurssilla kouluttajina toimivat HSKK:n vapaaehtoiset koulutusohjaajat.

leirikuva3.jpgAlkeiskurssi on tarkoitettu koirakoille jotka eivät ole aiemmin harrastaneet agilityä. Koiralla tulee olla rokotukset kunnossa, ja sen tulee olla terve. Myös pennun kanssa voi osallistua, sillä harjoitukset tehdään koiran iän mukaan.

Agilityn alkeet 1 -kurssin jälkeen voi jatkaa Agilityn alkeet 2 -kurssille, ja sen jälkeen jatkoryhmään.  

Huomioitavaa

Kurssille osallistuvan tulee olla HSKK:n jäsen laskutuksen mahdollistamiseksi. Alkeiskurssi ei sisällä velvoitetta osallistua talkoiluun, tai ostaa agilitylisenssiä.

Kurssin tavoitteena on tutustua lajiin ja koiran ohjaukseen agilityradalla joka koostuu putkista ja hyppyesteistä. Koiralle opetetaan estehakuisuutta ja itsenäistä suoritusta leikillä ja nameilla palkaten. Kurssilla hyödynnetään myös naksutin koulutusta ja tarjoamisen periaatetta, jossa koira opetetaan itse ajattelemaan mitä se voisi tehdä saadakseen palkkion.

Alkeiskurssilla koiran olisi hyvä osata paikallaolo sekä luoksetulo. Näitä asioita kannattaa treenata ennen alkeiskurssille osallistumista.  Lisäksi koiran tulee olla ohjaajan hallinnassa, ja ennen kurssia on hyvä harjoitella kontaktin ottamista ohjaajaan häiriötilanteissa, eli esim. kaupungilla tai muiden koirien läsnäollessa. Pennun ikä huomioidaan koiralta odotettavassa käytöksessä.

Huomaathan myös että agility on koiralle raskas laji, joten koira ei saa olla ylipainoinen. Aikuisen koiran ollessa kyseessä, olisi hyvä että koiran kanssa on liikuttu aktiivisesti ja monipuolisesti, jotta se ei rasitu liikaa kerran viikossa agilityä harrastaessaan.