Treeniohjeet

Agility on niin ihmiselle kuin koirallekin urheilua. Nopeat käännökset, suunnanvaihdot ja spurtit rasittavat molempien joukkueenjäsenien kroppaa. Tämän lisäksi koira vielä hyppää, kiipeää, pujottelee ja sukeltaa pää matalalla putkeen. Kunnollinen valmistautuminen ennen treenejä tai kisoja on siis erittäin tärkeää.

Muistathan lämmitellä koirasi kunnolla ennen omaa harjoitusvuoroasi. Vaikka talvikauden harjoitteluhallimme on lämmitetty, koira jäähtyy melko nopeasti. Tarvitaan siis kunnon lämmittely (vähintään 15min) ennen omaa vuoroa . Tämän jälkeen koiralle voi laittaa esim. manttelin, jotta lämpö pysyy kauemmin lihaksissa. Kaikkihan me haluamme koiramme parasta ja hyppääminen kylmillä lihaksilla on kaukana siitä.

Lämmittelyyn kannattaa sisällyttää kaikkia askellajeja, alkuun rauhallista kävelyä ja lopussa vaikka laukkaspurtteja. Jos löytyy kiviä tms. joiden päälle voi nousta, kannattaa koira pyytää niiden päälle seisomaan. Tämä lämmittää sisäisiä lihaksia ja on todella hyödyllistä erityisesti keppien ja kontaktiesteiden suoritusta ajatellen. Kiven päällä seisoessa koiraa voi pyytää hieman liikkumaan, jolloin sen täytyy oikein skarpata ja käyttää sisäisiä lihaksiaan tasapainon säilyttämiseen.

Pieni ”tottelevaisuustreeni” lämmittelyn loppuvaiheessa on myös varsin näppärä, sillä usein tämän jälkeen koira kuuntelee ohjeita herkästi. Muista kuitenkin ettet käskytä liian ankarasti jottei koira mene lukkoon. Eli lähinnä käskyjä kuten istu, maahan, seiso, paikka, jne. Voi myös ottaa leikkimielisiä liikkeitä kuten kieri, ryömi, jne. Tarkoitus on, että välillenne syntyy yhteys ja että on hauskaa.

Kunnon jäähdyttely treenien jälkeen on myös yhtä tärkeää - ethän siis jää paikoillesi oman vuorosi jälkeen vaan kävelytät koiraa kunnes sen hengitys tasaantuu. Talvella on hyvä laittaa koiralle mantteli päälle hallista poistuessa, ja tehdä väh. 10 min. pituinen kävelylenkki treenien päätteeksi ennen kotiin lähtöä.

Jos et pääse treeneihin, ilmoitathan siitä vähintään kolme tuntia aikaisemmin koulutusohjaajallesi. Kaksi ilmoittamatonta poissaoloa aiheuttaa treenivuoron menettämisen eikä maksua palauteta. Kun tiedät, että et pääse treeneihin, muistathan ilmoittaa siitä myös seuran facebook treenikaupassa, näin mahdollistetaan halukkaille myös mahdollisia ekstratreenejä.