Koulutusohjaajat

Kerhomme hakee suosittuun toko- ja rallytokoharrastukseen lisää koulutusohjaajia, jotta kaikki halukkaat pääsisivät harrastamaan. Koulutusohjaajiksi halukkaita pyydetään ilmoittautumaan tokojaostolle hskk.toko at gmail.com. Ohjaajaksi haluavalta edellytetään 18 vuoden ikää, soveltuvuutta sekä innokkuutta. Seura tulee koulutusohjaajaksi kouluttautumista erikseen sovittavalla tavalla.


tokotuija.jpegTuija Rantanen

Olen snautserikasvattaja (Benoran) Hyvinkäältä. Koulutusohjaajakurssin kävin 1990 keväällä. Ennen koulutusta olin jo vuoden ajan harjoitellut koirien koulutusta kerhossa. Eli on yli 20 vuotta tullut pyörittyä tuolla koirakentällä kouluttajana.

Itse menin ekan snautserini kanssa elokuussa 1987 ekan kerran koulutukseen mukaan. Kävin puoli vuotta näyttelykoulutuksessa ennen kuin uskalsin avata suuni ja kysyin että voisiko tuohon Tokoryhmään mennä. :) Eli kysykää kerholaiset rohkeasti jos teillä on ryhmistä kysyttävää.

On kivaa katsoa kun oppilaana olevat koirat oppii ja menestyvät kisoissa. :)


tokohelena.jpgHelena Helminen

Olen aloittanut kerhon toiminnassa ensimmäisen kerran joskus 16-vuotiaana, kun isäni kuului Hyvinkään Seudun Kennelkerhoon ja kävin hänen mukanaan kerhon kokouksissa ja pikkujouluissa.  Meillä oli kotona silloin karkeakarvainen kettuterrieri.
 
Iloinen touhu ja ne ihmiset koiramaisine juttuineen kiehtoivat jotenkin "koirahullua" tyttölasta, ja kun muutin pois kotoa ja otin oman karkeakarvaisen kettuterrierin pennun, oli itsestään selvää, että osallistun sen kanssa kerhon koulutuksiin. Koulutukset pidettiin silloin Kuokkalan kentällä, ja pikkuinen terrierimme oppi yllättävän helposti asioita.
 
Tällä hetkellä meillä on snautserityttö Tatsi, jonka tähänastinen pääharrastus on ollut näyttelyt, mutta tokoa on myös harjoiteltu. Kisoihin on tarkoitus mennä jossain vaiheessa.
 
Olen toiminut kerhon tokokoulutusohjaajana yli 10 vuotta, ja olen myös toiminut palkattuna tokon koulutusohjaajana kolmen vuoden ajan. Koulutettavia on ollut pennuista kilparyhmiin. Pidän koirista paljon ja nautin katsella sitä iloista yhteistyötä, jonka kaunis koiran kohtelu saa aikaan!
 
Koulutan ainoastaan ns. pehmeillä koulutustavoilla ja mottoni on: Kunnioita koiraasi ja anna sen toimia koirana niin koirasikin kunnioittaa sinua!


tokotuija_a.jpgTuija Artimo

Hei, olen Tuija Artimo Tuusulan Hyrylästä. Olen kouluttanut Hyvinkään Seudun kennelkerhossa yli 10 vuotta.

Mukaan toimintaan lähdin ensimmäisen koirani kanssa ensin itse pentukursseille ja siitä innostuneena hakeuduin koulutusohjaajakurssille ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Minulla on 9-vuotias novascotiannoutaja, jonka kanssa on ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita:-). Olen kouluttanut pääasiassa pentuja, mutta tuurannut myös muissa ryhmissä. Kisakokemustakin on tullut vuosien varrella Tokossa. Agilityä harrastettu ”huvin” vuoksi. Lastenlapsia yritän myös patistaa harrastuksen pariin.
Minun mottoni on: Koiraa tulee ja saa rakastaa niin paljon kuin haluaa, kunhan muistaa antaa sen olla koira.


tokopipa.jpg
Pipa Kokkonen

Hei! Olen Pipa Kokkonen ja yksi HSKK:n uunituoreista koulutusohjaajista. Olen ollut HSKK:n jäsen siitä alkaen kun kotiin muutti ensimmäinen vehnäterrierityttö Luna (Sandmarks Liza) jonka kanssa aloitettiin pentukurssilla käymään n. 3 vuotta sitten. Siitä lähtikin sitten koiraharrastus käyntiin ihan vauhdilla ja nyt kotona asustaa jo toinenkin vehnätyttö Blondie (Allta Madra Bianca) jonka kanssa myöskin harrastan sekä tokoa että toukokuussa aloitellaan tutustuminen agilityn ihmeelliseen maailmaan. Lunan kanssa on ALO luokka suoritettu ja AVO kisailut alkamassa. Blondiella vielä kisailut aloittamatta mutta luulenpa että tämän "pikaväkkärän" kisaura suuntaa enemmän agilityyn kun tokoiluun joskin sitä siinä rinnalla tehdään ilman muuta. Koiraharrastus on myös tuonut elämään ihania uusia ihmisiä ja ystäviä eli ehdottomasti harrastus jossa kaikilla on kivaa!
 
Oma koulutusura on vasta alkanut tämän kevään Pentu 2 kurssilaisten parissa ja toivon että onnistun innostamaan kurssilaiset harrastamaan koiriensa kanssa sen jälkeenkin ja nauttimaan koiriensa kanssa tekemisestä! 

tokosatu.jpgSatu Viljakainen

Olen Satu Viljakainen, vm -75 ja asun Launosissa Riihimäen lähellä. Työskentelen Sinebrychoffilla ja vedän siellä vapaa-aikanani henkilökunnan koirakerhoa. Olen lapsuudestani asti ollut hyvin eläinrakas ja vuosien varrella minulla on ollut monenmoista eläintä kesyrotista hevosiin Nyttemmin kaiken aikani ja mielenkiintoni on vienyt koiraharrastus. Tällä hetkellä harrastuskaverinani on lapinporokoira Hilppa, jonka kanssa treenaan aktiivisesti tokoa ja virkistysmielessä agilitya. Myös rauniopelastus kiinnostaa. Toinen koirakaveri on tulossa talouteen vuoden 2012 aikana ja tulevaisuudessa on suunnitelmissa myös pienimuotoinen lapinporokoirien kasvatus.

HSKK:ssa olen ollut jäsenenä muutaman vuoden. Kaikesta saa "syyttää" hyvää ystävääni Pia Sandbergia, joka houkutteli minut ensin jäseneksi ja pentukursseille ja sen jälkeen vielä toko-ohjaajaksi! Koiran koulutuksessa pidän tärkeänä positiivisuutta; aina on yhtä hienoa nähdä iloinen koirakko, joka tekee innolla yhdessä tehtäviä, lajista riippumatta.


ilse.JPG

Ilse Väisänen

Kotona Nurmijärvellä touhuan kolmen islanninlammaskoirani kanssa, Nuppu (s. 2007), Helmi (s. 2010) ja Hertta (s. 2015).

Harrastamme rally-tokoa, tokoa, verijälkeä, uimista sekä samoilua metsässä ym. Tokoa olen harrastanut jo kymmeniä vuosia edellisten koirieni kanssa. Kennelnimellä "Nuppusen Kennel” olen kasvattanut kaksi pentuetta maailmaan.

Eläkkeelle siirtyessäni suoritin lopulta tokokouluttajan kurssin ja sain 2018 myös rally-tokokoulutusohjaajan pätevyyden. Olen vetänyt HSKK:ssa arkitottelevaisuus- ja rally-tokokursseja.

Nähdään siis treeneissä ja tervetuloa kurssille! Mottoni on: Opeta positiivisesti ja luota koiraasi.


koulutusohjaajapaivi.jpgPäivi Ekstrand

Hei!! Olen Päivi, koirakoulutusohjaaja Hyvinkäältä. Ensimmäisen koirani sain ollessani 12-­vuotias, ja sen jälkeen minulla on aina ollut koira/koiria, muista lemmikeistä puhumattakaan.

Tällä hetkellä kotona asustaa sekarotuinen Vili ja pyreneittenpaimenkoira Heppu.
Kiinnostus koirien kouluttamiseen syntyi vasta myöhemmin kun Vilin kanssa kävimme pentukurssia ja agilitykurssia. Vili oli innokas oppilas, minkä takia kouluttaminen oli mukavaa.

Kun Heppu muutti perheeseen, koiraharrastus lähti todella lentoon. Heppu on kaikessa mukana ja lajista riippumatta olemme voineet harrastaa. Olenkin kokeillut sen kanssa lähes kaikkea, agilityä, tokoa, rally­tokoa, näyttelyitä, nenätöitä sekä paimentaneet palloa ja lampaita. Minulla on myös pätevyydet toimia tokon ja rally-tokon koetoimitsijana sekä tokon liikkeenohjaajana.

Juuri monipuolisuus onkin mielestäni koiraharrastuksen suola, kaikkea on niin mukava kokeilla ja etsiä sieltä omaa lajia. Olenkin kehoittanut kaikkia kurssilaisia pitämään mielet avoimina, kokeilemalla löytyy oma laji ja etenkin pitämään hauskaa koiran kanssa!!


koulutusohjaajapauli.jpgPauli Luukkonen

Koiraharrastus on seurannut minua koko pienen ikäni. Tällä hetkellä meillä on kotona PON, jonka kanssa harrastetaan vähän joka lajia (tokoa, rallytokoa, agilitya, canicrossia ja vähän hakua ).  

Kouluttajaksi aloin, jotta oppisin itse lisää koirista ja kouluttamisesta, yritän omalta osaltani innostaa ihmisiä touhuamaan koiriensa kanssa. Toko on yksi monista lajeista, ei kaikkien tarvitse kisailla mutta toko antaa hyvät eväät arkipäivään koiran kanssa.  

Koiran kouluttaminen on hauskaa ja palkitsevaa molemmille. Nähdään kentillä.


tokominna.jpgMinna Ikävalko

Olen Minna Ikävalko ja kävin arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin keväällä 2016.

Olen umpieläinrakas ja omia eläimiä minulla on ollut kesyrotista hevoseen. Koulutukseltani olen hevostenhoitaja ja opiskelen kotieläinten jalostustiedettä yliopistossa. Usean koirattoman, joskaan ei eläimettömän, vuoden jälkeen viime keväänä meille muutti nyt puolivuotias pumityttö. Aman kanssa ollaan aloittelemassa kaikenlaista harrastamista

”Tokourani” alkoi parikymmentä vuotta sitten silloisen uhmaikäisen sekarotuisen koirani kanssa arkitottelevaisuuskoulutustarpeesta ja kiinnostuksesta harrastaa koiran kanssa. Päädyimme kisaamaan kivalla menestyksellä ALO- ja AVO-luokkiin. Kilpailumenestystä tärkeämpi saavutus on kuitenkin se, että hyvin käyttäytyvän ja perusasiat osaavan koiran kanssa arki on helpompaa ja stressittömämpää sekä omistajalle että koiralle. Tottelevaisuuskoulutus luo myös hyvän perustan muille koiraharrastuslajeille.

Mielestäni harrastaminen koiran kanssa lajiin katsomatta vahvistaa ja luo hyvän pohjan koiran ja omistajan suhteelle ja tuo iloa molempien elämään. Pääasia että tekeminen on kivaa molemmille. Ja jos potentiaalia ja halua riittää, kisaaminen on kiva plussa ja harrastamisen suola. :)


tanjasillanpaa.JPG

Tanja Sillanpää

Olen bernhardinkoiraharrastaja Nurmijärveltä, kasvatan pienimuotoisesti kennelnimellä Grapevine. Kotoamme löytyy tällä hetkellä 5 koiraa, joista yksi pitkäkarvainen ja muut lyhytkarvaisia. Harrastan koirieni kanssa pääasiassa tokoa ja rally-tokoa. Olemme myös kisanneet Nose-workissa ja Mejässä. Näyttelyissäkin piipahtelemme silloin tällöin. Useimmiten samoilemme lähiseutujen metsissä.