Koulutusohjaajat

Kerhon agilitykoulutusohjaajilla on Suomen Agilityliiton myöntämä koulutusohjaajakortti, joka myönnetään yli 18v. koulutusohjaajan peruskurssin käyneelle. Lisäksi kerhon koulutusohjaajana voi toimia myös kilpaileva aktiiviharrastaja, joka on toiminut apuohjaajana vähintään puoli vuotta. Apuohjaajana voi toimia kerhon aktiiviharrastaja. Koulutusohjaajat ja apuohjaajat toimivat vapaaehtoisina, eikä heille makseta palkkioita. Talvella kouluttaville hallikausi (yhdelle koiralle) on maksuton. Kesäkaudella kouluttavat saavat koulutuksistaan 2 talkoopistettä.

Jos sinua kiinnostaisi toimia koulutusohjaajana kerhossa, niin ole yhteydessä osoitteeseen hskk.agility at gmail.com.


koutsiaija.JPGAija Huhtala

Olen -84 syntynyt perheellinen paljasjalkalainen Hyvinkääläinen. Olen toiminut kerhomme agilitykoulutusohjaajana vuodesta 2007, jolloin suoritin agilitykoulutusohjaajan kurssin. Perheen tämän hetken nelijalkaiset jäsenet ovat suomenlapinkoira Pipsa (narttu s.21.8.2006) sekä espanjanvesikoira Noppa (uros s.11.4.2013). Koiria on ollut jo nuoruudesta lähtien, edesmenneet suomenlapinkoira Leevi ja Welsh corgi pembroke Marsa. Agilitya olen harrastanut kaikkien koirien kanssa. Olen myös kilpaillut epäsäännöllisesti ja tällä hetkellä pyritään aktiivisemmin kisailla Nopan kanssa medi2 luokassa. Pipsa on jo jäänyt agilitysta ”eläkkeelle”. Agilityyn olen tutustunut ensimmäisen kerran n. vuonna 1998 ekan koirani Marsan kanssa. Koulutusohjaajana toimiminen on todella kivaa ja antoisaa puuhaa, aina oppii itsekin ja on hienoa nähdä koirakoiden kehittyvän!


Laura_P_ja_Milo.jpg

Laura Partanen

Olen aloittanut agilityn nykyisen koirani kanssa 2016 kesällä. Harrastaminen sujui niin hyvin, että päätin aloittaa kisaamisen vuonna 2018. Tällä hetkellä kisailemme 2. luokassa.

Koulutusohjaajan apuohjaajana olen toiminut kesällä 2018 ja kesällä 2019. Valmentajaohjaajakoulutus 1 olen suorittanut keväällä 2019.

Olen pitänyt myös seuran jäsenille fysiikkatreenejä kesällä 2018 ja keväällä 2019. Ohjaajana toimiminen onnistuu minulta luonnostaan, koska olen oikealta ammatiltani liikunnanohjaaja joten saan liikuttaa ihmisiä myös päivätyössäni. Olen kilpaillut ennen hevosharrastuksen parissa ja eläinten kanssa työskentely on aina ollut lähellä sydäntäni.


Miina.jpg

Miina Hakala

Aloitin agilityn vuonna 2014 chihuahua Taavin kanssa. Taavi oli aloittavalle ohjaajalle sopivan rauhallinen harrastuskaveri, jonka kanssa oli helppoa itse opetalla erilaisia ohjauskuvioita. Taavi kisaa satunnaisesti 1-luokan hyppyradoilla, mutta tavoitteena on vain hauskanpito.

Syksyllä 2016 perheeseen liittyi kääpiöpinseri Moona, jonka kanssa agilityn pohjataitoja alettiin rakennella ihan pienestä pitäen. Tällä hetkellä kisaamme XS3-luokassa ja vuonna 2019 pääsimme myös Suomen Agilityliiton Top teamiin. Tulevaisuuden tavoitteena on arvokilpailut, mutta katsotaan mihin rahkeet riittävät.

Koulutusohjaajan uran aloitin vuonna 2017 Lakeuden Kennelkerhossa, ja olen jatkanut kouluttamista sittemmin HSKK:ssa. Kouluttajana haluan olla positiivinen ja tsempata ohjaajia kokeilemaan uutta ja siten ylittämään itseään. Kouluttaminen on tosi antoisaa, koska jokaisen koulutettavan kautta oppii itsekin aina uutta tästä lajista.

Agilityn lisäksi harrastan koirieni kanssa rally-tokoa. Taustaltani olen esteratsastaja, mutta pikkuhiljaa hevoset ovat vaihtuneet koiriin.


koutsimatti.jpg

Matti Tynkkynen

Aloitin agility harrastuksen vuosituhannen vaihteessa staffi Emmin kanssa. Silloin säkäluokkia oli vain kaksi – minit ja maksit. Alkuun kisasimme mineissä ja sääntömuutosten jälkeen medeissä. Vuosina 2002-2004 Emmi valittiin seuramme agilitykoiraksi.

Emmin jälkeen jatkoin medi luokassa staffi Tarmon kanssa. Tarmokin valittiin seuramme agilitykoiraksi vuosina 2008-2009. Paras saavutuksemme Tarmon kanssa oli vuoden 2009 MM-karsintojen 15. sija.

Toistaiseksi viimeisin staffi jonka kanssa kisasin oli Millie. Millie oli kisoissa yleisön hauskuttaja ja usein nopein radalla, mutta tuloslistalla hännillä.

Viiden staffin jälkeen perheessämme on nyt 2 kelpietä. Iisan kanssa kisaamme tällä hetkellä maksi 2-luoksassa. Luokkanousu on yhtä LUVAa vaille. Nuoremman Oscarin kanssa olemme vasta aloittaneet agility harrastuksen. Kummankin koiran kanssa harrastamme myös tokoa ja näyttelyissäkin tulee käytyä.

Olen myös aiemmin toiminut seurassamme agility kouluttajana ja nyt muutaman välivuoden jälkeen olen taas mukana.


raisakoutsi.jpgRaisa Saviaho

Aloitin agilityn edesmenneen kk kettuterrierini Rekun kanssa 2005. Kilpailimme Suomessa ja ulkomailla asuessamme Singaporessa ja Sveitsissä, jossa Rekku kisasi viimeiset eläkeläissarjan kisansa 11 vuotiaana. Suomeen palattuamme harrastin lainakoira Nanan (espanjanvesikoira) kanssa neljä vuotta. Nousimme 3. luokkaan ja edustimme seuraamme SM-kisa joukkueessa 2018. Nyt Nanakin on eläköitynyt agilitystä ja minulla on kasvamassa 2017 syntynyt espanjanvesikoira Lloyd jonka kanssa rakennamme pikkuhiljaa agilityn perustaitoja.

Koulutusohjaajana toimimisen aloitin apuohjaajana HSKK:ssa reilut kymmenen vuotta sitten. Toimin koulutusohjaajana myös asuessamme Singaporessa. Koulutusohjaajakurssin kävin 2015, ja olen sen jälkeen vetänyt omaa viikko ryhmää säännöllisesti. Koulutusohjaajana toimiminen opettaa ja antaa paljon, kiitos kaikkien ihanien ja taitavien ohjaajien ja koirien :)


koutsijulia.jpgJulia Heiskanen

Aloitin agilityn 2013 valkoisenpaimenkoiran Elviksen kanssa. Siitä lähtien ollaan joka kaudelle päästy treenaamaan ja kehittymään. Kiva harrastus on vienyt mennessään ja iloisena otin vastaan apukouluttajan paikan kesällä 2015. Apukoutsina toimin 2015 kesän ja talvikauden 2015 sekä 2016 kesän. Syksyllä 2016 suoritin agilitykoulutusohjaajan kurssin ja nyt talvikauden olen ensimmäistä ryhmää kouluttanut yksin. Koulutusohjaajana toimiminen on todella mukavaa touhua, samalla kun autan koirakoita suoriutumaan turvallisesti, vauhdikkaasti ja estevarmasti, opin myös itse joka viikko uutta. Tavoitteeni kouluttajana on vahvistaa koirakoiden estevarmuutta ja sitä kautta rakentaa vauhtia koirakoihin.